AdBlue Galati, AdBlue Braila, AdBlue Romania, AdBlue, solutie pentru diesel, AdBlue mototare diesel, AdBlue Galati Braila AdBlue Galati, AdBlue Braila, AdBlue Romania, AdBlue, solutie pentru diesel, AdBlue mototare diesel, AdBlue Galati Braila
adblue galati braila

Distributie AdBlue®

banner adblue galati braila

Reducerea emisiilor nocive provenite de la gazele de evacuare, cum ar fi oxizii de azot, hidrocarburile, monoxidul de carbon și pulberile în suspensie sunt reglementate prin normele europene antipoluare.


Una dintre tehnologiile alese pentru îndeplinirea obiectivelor normelor EURO pentru reducerea emisiilor poluante sunt sistemele SCR, în combinație cu AdBlue® – marcă înregistrată a V.D.A.

 

AdBlue® este un produs netoxic si nepericulos, strict necesar functionarii vehiculelor utilitare diesel EURO 4, EURO 5 si EURO 6.

Prin tehnologia SCR substanta AdBlue® intervine in reducerea, pana la neutralizare, a emisiilor nocive ale gazelor de esapament si in reducerea emisiei de pulberi fine (particule de funingine) in atmosfera, contribuind astfel la reducerea poluarii.

Ce este AdBlue®

AdBlue® este o solutie apoasa pe baza de uree (32,4%%) si apa deionizata (67,6%). Este un lichid incolor, limpede si cu miros usor intepator de amoniu. AdBlue® nu este un aditiv si nu se adauga peste carburant. Este o solutie separata, stocata intr-un rezervor suplimentar si special destinat.
AdBlue®, al carui nume tehnic este AUS32, este cunoscut si ca DEF in Statele Unite sau ARLA32 in Brazilia. AdBlue® este marca inregistrata VDA (Verband der Automobilindustrie). Calitatea acestei solutii este definita prin norma DIN 70070 a VDA si prin norma ISO 22241-1/22241-2.

Cum functioneaza AdBlue®

Dups injectarea solutiei AdBlue® in gazele de evacuare, ureea apoasa se evapors si se descompune pentru a forma amoniac (NH3) si dioxid de carbon (CO2). Acest proces are loc la temperaturi ridicate. Amoniacul (NH3) reactioneazs cu oxizii de azot (NOX) care se formeazs ca urmare a arderii motorinei. In urma reactiei chimice rezulta azot inofensiv (N2) si vapori de apa (H2O), substante care sunt ulterior eliminate prin toba de esapament.

Domenii de utilizare

  • • Camioane, autobuze și autoturisme
  • • Mașini agricole cum ar fi: tractoare, combine de recoltat și alte mașini de recoltat
  • • Utilaje de construcții cum ar fi: excavatoare, buldozere, autobasculante, macarale mobile
  • • Utilaje non-rutiere cum ar fi: generatoare, stivuitoare și multe altele

Instrucțiuni de manipulare și depozitare

Produsul se va păstra în ambalajul original, închis etanș, departe de alimente și protejat de acțiunea apei și a razelor solare. A nu se lăsa produsul la îndemâna copiilor.
AdBlue® este o substanța coroziva. La realimentarea cu AdBlue® aveți grijă ca lichidul să nu se scurgă pe parțile vopsite ale mașinii.
Asigurați o temperatură de depozitare în intervalul -10°C și +30°C. Feriți soluția AdBlue® de contaminanți, apă, carburanți sau praf.

Cat de des trebuie sa alimentezi cu AdBlue®?

Ca si in cazul combustibilului, mai multi factori au un impact asupra consumului: tipul de vehicul, tipul motorului, incarcatura vehiculului, conditiile meteorologice, stilul de conducere si marimea rezervorului AdBlue.

La camioanele grele, un indicator arata nivelul AdBlue® din rezervor. La autoturisme, apare o lampa de avertizare in bord atunci cand raman 2400 km de capacitate de conducere.

De stiut

• AdBlue® nu are efect direct asupra functionarii  sau performantei motorului. Acesta ajuta la reducerea emisiilor poluante astfel incat sa respecte standardele europene. Cu toate acestea, in cazul neincarcarii rezervorului cu AdBlue®, performantele motorului pot fi limitate.

• Utilizarea sistemului SCR si a AdBlue® permite optimizarea arderii, ceea ce poate duce la o reducere a consumului pentru unele vehicule. Aceasta reducere a consumului este deja integrata in cifrele revendicate de producatorii de automobile.

Copyright ⓒ 2022 Romwest Euro s.r.l.

Distributie AdBlue® Galati Braila